Aquest divendres per la tarde ha estat molt profitós. A més de fer la pizza de rigor de cada divendres, he fet massa per congelar. Ja que estava posada he volgut fer una xapata per demà esmorzar. La forma no ha quedat prou bé però crec que de gust serà bona.
Ingredients per la xapata:
-500g. de farina de blat
-25g. de llevat fresc
-330ml. d'aigua a temperatura ambient
-1,5 cullerades de cafè de sucre
-110ml d'oli d'oliva
-1,5 cullerades de cafè de sal.
Barrejar-ho tot i amassar una bona estona. Deixar reposar tapat amb un drap 2 hores. Donar-li la forma i posar-la en una safata de forn. Tornar-la a tapar fins que el llevat faci una segona pujada. Fornejar a 180ºC amb el forn precalent durant ben bé 1 h.
Ingredients per la xapata:
-500g. de farina de blat
-25g. de llevat fresc
-330ml. d'aigua a temperatura ambient
-1,5 cullerades de cafè de sucre
-110ml d'oli d'oliva
-1,5 cullerades de cafè de sal.
Barrejar-ho tot i amassar una bona estona. Deixar reposar tapat amb un drap 2 hores. Donar-li la forma i posar-la en una safata de forn. Tornar-la a tapar fins que el llevat faci una segona pujada. Fornejar a 180ºC amb el forn precalent durant ben bé 1 h.
Massa per congelar |
La pizza per sopar |
La xapata per demà esmorzar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada