divendres, 5 de novembre del 2010

Xapata

Aquest divendres per la tarde ha estat molt profitós. A més de fer la pizza de rigor de cada divendres, he fet massa per congelar. Ja que estava posada he volgut fer una xapata per demà esmorzar. La forma no ha quedat prou bé però crec que de gust serà bona.
Ingredients per la xapata:
-500g. de farina de blat
-25g. de llevat fresc
-330ml. d'aigua a temperatura ambient
-1,5 cullerades de cafè de sucre
-110ml d'oli d'oliva
-1,5 cullerades de cafè de sal.
Barrejar-ho tot i amassar una bona estona. Deixar reposar tapat amb un drap 2 hores. Donar-li la forma i posar-la en una safata de forn. Tornar-la a tapar fins que el llevat  faci una segona pujada. Fornejar a 180ºC amb el forn precalent durant ben bé 1 h.

Massa per congelar


La pizza per sopar


La xapata per demà esmorzar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada