dissabte, 10 de desembre del 2011

London: Museus

El Natural History Museum a South Kensington te unes 4 col.leccions importants: botànica, zoologia, paleontologia i  mineralogia.
 El que més ens va agradar va ser l'exposició sobre la formació de la Terra i el efectes dels fenòmens naturals sobre ella.
També ens va agradar força la part dels dinosaures, en particular l'enorme Diplodocus que hi ha a l'entrada de l'edifici. Un edifici d'arquitectura típicament Victoriana amb escultures a la façana que representen plantes i animals.


El Science Museum és un museu amb una de les més grans col.leccions de ciència, tecnologia, industria i medicina més complertes del món. El museu és de grans dimensions i està dividit per àrees de coneixement, des dels inicis de la informàtica fins als viatges espacials.
La gran atracció és el valor de molts dels objectes que reflecteixen el progrés del coneixement humà com per exemple la màquina precursora de les calculadores, el pèndol de Focault o la màquina de vapor de Watt.
Però el que més em va interessar va ser veure un teler del segle XIX.




Per últim el British Museum que té el seu origen en la col.lecció privada de Sir Hans Sloane, metge i naturalista. Una de les últimes ampliacions del Museu és el gran atri ubicat al centre i dissenyat pel arquitecte Norman Foster. A l'actualitat consta de 10 departaments i acull part de la Biblioteca Britànica. Bàsicament només varem veure el departament d'antiguitats egípcies: papirs, mòmies, sarcòfags, i la Pedra Rosetta.
 Tot plegat, espectacular.
  


1 comentari:

  1. que guai patri!!!! ja es veu que ha sigut un viatge 10! és que londres dóns per molt(i per molts posts)! que xulo! ets la reina de l'ordinador! m'has d'ensenyar a fer aquests collges de fotos!

    ResponElimina