Ultimament estic rodejada de gent que té el colesterol alt o que fa règim per no engreixar-se.Així que he pensat transformar una recepta de pà de pessic en una cosa un pel més saludable.
He canviat el sucre refinat i blanc pel sucre moré; la farina normal per farina integral; la mantega per oli de girasol; la llet sencera per llet descremada. I els ous sencers per clares pasteuritzades (proteina pura) que venen al Mercadona a molt bon preu.Els aliments integrals tenen més fibra, els desnatats menys greix i el colesterol es troba al rovell de l'ou.
Però perqué tingui una mica més de gust afegirem perles de xocolate negre i fruits del bosc (que aportaran vitamina C).
Ingredients:
-70 g. de fruits del bosc congelats
-40 g. de perles de xocolata negre
-300 g. de farina integral
-3 clares d'ou pasteuritzades
-200 ml. de llet descremada
-125 g d'oli de girasol
-120 g. de sucre de canya integral
-1 cullerada de postre de llevat en pols
Precalentem el forn a 200ºC. Untem el motllo amb una mica d'oli.
En un bol, barregem les clares, la llet i el sucre.Quan la barreja estigui esponjosa afegim l'oli de girasol.(A)
En un altre bol, barregem la farina amb el llevat.Després afegim les perles de xocolata i les fruites del bosc congelades.Al impregnar-se de farina fará que la xocolata i les fruites no baixin cap a la part de sota del pastís; sino que es repartiran uniformement per tot ell quan es cogui.(B)
Barrejem la mescla (A) amb la (B).
Ho fiquem al motllo rápidament per tal de que les fruites del bosc no es descongelin i seguidament al forn que baixarem a 170ºC (les perles de xocolata quedaràn senceres) i courem durant 35 minuts.
Si volem que sigui més amorosit ho servirem amb una crema de formatge fresc (desnatat) batut.
He canviat el sucre refinat i blanc pel sucre moré; la farina normal per farina integral; la mantega per oli de girasol; la llet sencera per llet descremada. I els ous sencers per clares pasteuritzades (proteina pura) que venen al Mercadona a molt bon preu.Els aliments integrals tenen més fibra, els desnatats menys greix i el colesterol es troba al rovell de l'ou.
Però perqué tingui una mica més de gust afegirem perles de xocolate negre i fruits del bosc (que aportaran vitamina C).
Ingredients:
-70 g. de fruits del bosc congelats
-40 g. de perles de xocolata negre
-300 g. de farina integral
-3 clares d'ou pasteuritzades
-200 ml. de llet descremada
-125 g d'oli de girasol
-120 g. de sucre de canya integral
-1 cullerada de postre de llevat en pols
Precalentem el forn a 200ºC. Untem el motllo amb una mica d'oli.
En un bol, barregem les clares, la llet i el sucre.Quan la barreja estigui esponjosa afegim l'oli de girasol.(A)
En un altre bol, barregem la farina amb el llevat.Després afegim les perles de xocolata i les fruites del bosc congelades.Al impregnar-se de farina fará que la xocolata i les fruites no baixin cap a la part de sota del pastís; sino que es repartiran uniformement per tot ell quan es cogui.(B)
Barrejem la mescla (A) amb la (B).
Ho fiquem al motllo rápidament per tal de que les fruites del bosc no es descongelin i seguidament al forn que baixarem a 170ºC (les perles de xocolata quedaràn senceres) i courem durant 35 minuts.
Si volem que sigui més amorosit ho servirem amb una crema de formatge fresc (desnatat) batut.
Qui pugui menjar sense restriccions de cap mena, que faci la versió pro-lípidica que segur que serà molt més gustosa .
Bonisssssim, i jo no tinc colesterol (i el Max tampoc i es va menjar un bon troç)!
ResponElimina