dissabte, 29 de gener del 2011

Ou d'emú

 L'altre dia l'Antón li va donar al Javier un ou d'emú perque fes una truita i la portes avui a casa del Lel que és on mirarem el partit del Barça.
L'emú és una au no voladora,molt semblant a l'estruç,originària d'Australia.A l'estació freda, la femella acostuma a posar de 5 a 20 ous en un niu fet al terra.I és el mascle qui s'encarrega de la seva incubació,que dura uns 54 dies.El mascle no abandona el niu per res,no menja ni beu i es nodreix exclusivament de les seves reserves de greix.També s'encarrega de criar els pollets fins que són independents(uns 8 mesos).
L'ou d'emú és d'un color verd fosc preciós.



Com podeu veure és molt gran comparat amb un ou de gallina.I pesa molt.L'hem pesat abans i després de treure el contingut (és a dir la closca buida).I el contingut és quasi bé de mig kilo.Una bestialitat.Per cert,hem tret el contingut foradant els dos extrems amb una broca , de tant dura que és la closca.





A les fotos no s'aprecia gaire bé pero el conjunt de rovell i clara és molt més espès que el dels ous de gallina.
El Javier ha batut una bona estona.Finalment ha fet dues truites,una de patates i ceba i l'altre de carxofes.




Ou sencer 530 g. - closca 92 g .= 438 g. contingut de l'ou.

2 comentaris:

  1. Ecssss!!!. Ja teniu menú per quan em comvideu a dinar. Les famoses "anques de rana" del Javier i la truita d'emú de la Patri. Bon profit

    ResponElimina
  2. Bolata,doncs avui per dinar tenim "ancas de rana" i el que va sobrar de la truita d'emú.Estas convidat.T'esperem.

    ResponElimina