dimarts, 2 de novembre del 2010

Què és un blog?

Un blog és una publicació a Internet, com una espècie de diari públic. Existeixen des d'abans de l'any 1999.
En el blog es fan uns articles (posts) que es presenten en ordre cronologicament invers, del més nou al més antic. Normalment són espais força temàtics.
La persona creadora del blog s'anomena blogger.
Els posts es poden classificar en tags (etiquetes) per temes.
La majoria de blogs inclouen un apartat de comentaris al final de cada post en el que el lector pot participar.
Quan es parla d'un blog en un altre blog hi ha un servei anomenat "trackback" (darrera la pista) en el que s'avisa automaticament que això ha passat.
Hi ha llocs a la web que es dediquen a buscar blogs per Internet (buscadors) com "Technorati". Existeix un programa dins del blog anomenat "Ping" que notifica a aquests buscadors que s'ha publicat un post nou.
Quan publiques el post aquest rep una adreça permanent o URL (Uniform Resource Locator = localitzador uniforme de recurs) de manera independent. Això s'anomena "Permalink" (enllaç permanent).
Per fer un blog hi ha diferents serveis que et tutorialitzen la seva creació. Els més comuns són Blogger, Wordpress, Typepad, Canalblog, Over-blog,etc.
Quan aquests blogs són de temes artístics i d'objectes fets a mà existeix la possibilitat de vendre el producte a una botiga pròpia online anomenada "Etsy".
Jo mai hagués pensat que seria capaç de fer-ne un i mira per on, aqui estic i m'agrada molt. Us animo a vosaltres a fer-ho  també!.



Foto: Zaragozaciudad.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada