dimecres, 14 de desembre del 2011

London: shopping

Londres és el paradís del shopping. Des de botigues de luxe fins a botigues de segona mà. Des de botigues més trendy fins a botigues vintage.
Els carrers més importants per anar de compres són Oxford Street (el varem recórrer d'una punta a l'altre), High Street Kensington, Knightbridge, Regent Street, Covent Garden, Picadilly Circus, Savile Road, etc.
Els magatzems Harrods tenien els aparadors més espectaculars que he vist mai. Em va sorprendre gratament la part d'alimentació amb menjars preparats, i una gran selecció dels millors productes del món. D'Espanya hi havia pernil 5J (1500 pounds ) i gazpacho Alvalle (7 pounds). La resta em va semblar que era el paradís dels nous rics.
Molts Marks & Spencer versió food o versió clothes. Els magatzems Selfridges amb roba de la Stella McCartney i la Diane Von Furstenberg. Zara en totes les seves versions, Mango, Primark, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Accessorize, i totes les mateixes botigues que hi ha a Barcelona.
I la estrella de la corona (segons la Clàudia) roba per adolescents a Abercrombie, Hollister i Gilly Hicks.
En resum , una ciutat per perdre l'oremus.


Harrods


Sortint d'Abercrombie


Passejant per Oxford Street

dimarts, 13 de desembre del 2011

dilluns, 12 de desembre del 2011

London: Hyde Park

Hyde Park és un dels parcs més grans de Londres. Està dividit en dos pel Llac Serpentine, que està ple de cignes i ànecs.
Al entrar hi havia un mercat de productes nadalencs i artesanals i un parc d'atraccions itinerant.


Passejant per la fira

Via d'escapament

Grans extensions de gespa


Fent picnik

Atraccions itinerants

Jugant a rugby

El llac Serpentine

Els esquirols

diumenge, 11 de desembre del 2011

London: Soho




El Soho és una petita i multicultural  àrea de Londres entre Oxford Street, Regent Street i Charing Cross.
Ademés de botigues de discos, pubs, clubs, bars i restaurants és el principal barri gay de la ciutat.

Mentre anavem passejant vaig descobrir una preciosa botiga de "telitas" anomenada Cloth House situada al 47 de Berwick Street , i que per cert no hem van deixar fer cap foto a dins de la tenda. Encara que no s'ho mereixien vaig comprar un tros de roba amb flors vermelles.
Després varem anar a prendre un te amb pastes a Yumchaa al  45 Berwick Street, un lloc molt entranyable i acollidor.






  


dissabte, 10 de desembre del 2011

London: Museus

El Natural History Museum a South Kensington te unes 4 col.leccions importants: botànica, zoologia, paleontologia i  mineralogia.
 El que més ens va agradar va ser l'exposició sobre la formació de la Terra i el efectes dels fenòmens naturals sobre ella.
També ens va agradar força la part dels dinosaures, en particular l'enorme Diplodocus que hi ha a l'entrada de l'edifici. Un edifici d'arquitectura típicament Victoriana amb escultures a la façana que representen plantes i animals.


El Science Museum és un museu amb una de les més grans col.leccions de ciència, tecnologia, industria i medicina més complertes del món. El museu és de grans dimensions i està dividit per àrees de coneixement, des dels inicis de la informàtica fins als viatges espacials.
La gran atracció és el valor de molts dels objectes que reflecteixen el progrés del coneixement humà com per exemple la màquina precursora de les calculadores, el pèndol de Focault o la màquina de vapor de Watt.
Però el que més em va interessar va ser veure un teler del segle XIX.




Per últim el British Museum que té el seu origen en la col.lecció privada de Sir Hans Sloane, metge i naturalista. Una de les últimes ampliacions del Museu és el gran atri ubicat al centre i dissenyat pel arquitecte Norman Foster. A l'actualitat consta de 10 departaments i acull part de la Biblioteca Britànica. Bàsicament només varem veure el departament d'antiguitats egípcies: papirs, mòmies, sarcòfags, i la Pedra Rosetta.
 Tot plegat, espectacular.
  


divendres, 9 de desembre del 2011

London: Portobello i Notting Hill

Originariament al segle XIX el mercat de Portobello (al barri de Notting Hill) era de fruita i verdura fresca. No va ser fins el 1960 quan es varen instal.lar els anticuaris que avui omplen els seus carrers.
El dissabte és el millor dia per anar-hi. Una barreja eclèctica de la moda vintage, coses de segona mà i nous productes es troben per Portobello Road i pels carrers adjacents. En definitiva, un barri una mica hippie i xic alhora que és de visita obligada.



Casetes de colors diferents


Passejant


Botiga de roba decorada amb màquines de cosir


Esperant les Crêpes

La Notting Hill bookshop que sortia a la pel.lícula del mateix nom i que en realitat  és una sabateria


La mítica botiga "flower power"


Parada de verdures


Parada de decoracions nadalenques


Les il.luminacions

La típica bicicleta

dijous, 8 de desembre del 2011

London

Per l'aniversari del Javier, els nens i jo li hem regalat un viatge a Londres.
Han estat quatre dies perfectes, en una ciutat meravellosa.
Hem passat fred, hem tingut sol i pluja, hem caminat com mai a la vida, hem rigut i sobretot hem desconnectat de la rutina diaria.
De museus només hem estat al Natural History Museum , al Science Museum i al British Museum .
Hem caminat per Portobello i Nothing Hill, el Soho, Central Park, per pràcticament totes les linies del Tube, per la ribera del Thames i  pels carrers més transitats i importants.
L'hotel estava a la zona de Earls Court, un suburbi amb casetes baixes i moníssimes d'estil victorià, peró que ara és ple d'inmigrants d'Asia meridional (indis i pakistanesos).
De menjar, ho hem provat tot: des del "fish and chips" fins a la teca exòtica i picant  de les ex-colonies (boníssima per cert): japo, xino, libanés, turc, indi, etc. De beure, te i cerveses de tot tipus.
I una cosa curiosa és que tothom menja i beu pel carrer, el metro i el bus a tothora. I per ser un lloc no Mediterrani, la gent es pasa el día al carrer. O és que a Londres hi viu molta gent?.
Hem anat de shopping i hem gaudit de les il.luminacions nadalenques de la ciutat. Les de Barcelona no li arriben a la sola de la sabata. A Covent Garden hi ha la botiga Apple, una de les més espectaculars que he vist mai.
I que dir del skyline?: Big Ben, London Eye, Houses of Parliament, el "pepinu" del Foster (Edifici Gherkin), Tower of London,etc. Sense paraules.



Arribant a l'aeroport de  Gatwick


Earl's Court


Senyalització urbana



Autobus de dos pisos


La típica cabina de telèfons


Edificis impressionants


El London Bike

La gràcia que ens feia la paraula "pedestrians"= vianants


Entrada al Tube


Big Ben


London Eye


Un sonat tocant la gaita

L'Uri amb un amic



Taxis



St. Paul Cathedral