dimarts, 30 de novembre del 2010

Calendari d'Advent

Cada any durant el mes de desembre els hi poso als meus fills un calendari d'advent ple de llaminadures  i xocolates. Quan eren més petits els hi posava un regalet dins d'un mitjó penjat al pany de la porta de la seva habitació, durant els 24 dies de desembre. Ara que ja són adolescents els hi poso "chuches" i algún dia tenen un regalet més important, que els hi amago per la casa i fan un joc de pistes per trobar-lo. El caledari ja fa uns anys que el vaig fer amb lli de color gris i 24 butxaquetes de retalls de tapiceria. Per mandra de brodar els nombres, hi vaig cosir a cada butxaqueta un botó de motiu nadalenc.


Calendari d'Advent buit


Llaminadures variades

El calendari ple

divendres, 26 de novembre del 2010

Work in progress (wip)

Com ja sabeu el meu wip és un quilt pel meu llit. Com que m'agrada complicarme la vida, després de fer i desfer quadrats més grans i més petits, he decidit que la faria de triangles, i aquests triangles formaràn rombes.




Per fer els triangles, cuso a banda i banda de la diagonal de 2 quadrats coordinats dret contra dret.
Tallo per la diagonal i ja tinc 2 quadrats iguals formats per 2 triangles rectangles.




















I al final quedarà més o menys així:








dijous, 25 de novembre del 2010

And the winner is....

Avui a les 20,00 hores finalitzava el concurs celebrant les 1000 visualitzacions de pàgina. He posat tots els noms en papeperets i la mà innocent de la meva filla Clàudia ha tret el  paperet guanyador.Veieu el pas a pas:









I la guanyadora de la bosseta ha estat la Dolors. Enhorabona i gràcies a totes per participar.
P.D. Dolors, demà te la porto a la feina.

dimecres, 24 de novembre del 2010

Si avui juga el Barça......"Quiche"

Aquesta nit toca que vinguin a casa a veure el futbol. He fet una "Quiche Lorraine".
Ingredients:
-1 paquet de pasta brisa fresca
-4 ous
-200 ml. de crema de llet
-150 g. de bacon talladet
-200 g. de formatge ratllat
-sal
-pebre.





Untar amb oli el motllo en el que farem la "Quiche". Col-locar la pasta i punxar-la amb una forquilla. Posar-hi per sobre el paper vegetal amb el que venia embolicada i al damunt hi ficarem mongetes o cigrons crus per donar-li pes i que no es facin bombolles. Precourem la massa en el forn precalent fins que estigui daurada.






Per al farcit, batem els ous, la crema de llet i tot remenant afegim el bacon i el formatge. Salpebrem amb cura de que no quedi massa salat, doncs el bacon ja ho és de per si.




Treiem el paper amb les mongetes i hi aboquem el farciment. Ho fiquem al forn aprox 20 minuts a 180ºC.







Per estar segurs de que està cuita, ho punxem amb un escuradents que haurà de sortir sec.
Mireu quina pinta que té. No sentiu la olor que fa?.




diumenge, 21 de novembre del 2010

Copia certificada

Ahir a la nit vaig anar a veure aquesta pelicula d'un director de cinema iraní anomenat Abbas Kiarostami. L'argument és molt simple: la relació entre un escriptor anglès i una galerista d'art francesa.
Parla de la guerra de sexes  i de la diferent forma de veure les coses entre un home i una dona. La vida es veu de diferent manera segons si els observadors ubicats en sistemes de referència diferents, mesuran valors diferents de la realitat. Però quina realitat és la veritable?.Tota aquesta filosofada és una reflexió sobre el matrimoni prenent com excusa l'art. Què és millor l'original o la còpia?. Quin punt de vista és el real, el de l'home o el de la dona?. Quina és la relació original, la dels primers anys o la relació assolida a la maduresa de la vida?. És com entrar en un "bucle" infinit del qual mai es pot sortir.
Realment feia temps que no veia una pelicula tant avorrida.



dijous, 18 de novembre del 2010

Perllongament del concurs / Prolongación del concurso

Com que veig que el sorteig de la bossa celebrant les 1000 visualitzacions de pàgina no ha tingut cap èxit, he decidit perllongar-lo una setmana més, fins el dijous 25 de Novembre a les 20,00 hores. Podeu deixar els missatges en el post "1000 visualitzacions de pàgina" o en aquest post. Animeu-vos.


Bossa a sortejar / Bolsa a sortear
Como veo que el sorteo de la bolsa celebrando las 1000 visualizaciones de página no ha tenido ningún éxito, he decidido alargarlo una semana más, hasta el jueves 25 de Noviembre a las 20,00 horas. Podeis dejar los mensajes en el post "1000 visualizaciones de página" o en este post. Animaros.

dimecres, 17 de novembre del 2010

Aprofitant

Aprofitant els trossos de roba per fer el biage del miniquilt he fet una corretja nova per penjar el mòbil. Per trobar-ho fàcilment dins de la bossa li he penjat un gran cascavell vermell, així farà soroll quan el toqui.







I així és com queda posat.




Ara ja només m'he de canviar el mòbil que el tinc molt vellet.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Tutorial de miniquilt

Últimament pensava que havia de canviar la foto de l'encapçalament del blog i posar alguna cosa més adient al tema del patch. És per això que he decidit fer un miniquilt que expliqui el nom del meu blog. Primer he fet un petit dibuix per organitzar els elements del qual estaria compost.





I tot seguit he escollit les robes amb les que faria les figures, sobre una base de lli de color gris clar.






Un cop enganxades les peces de roba he resseguit els contorns per perfilar-los amb fils de brodar.



He posat una roba darrera i en mig el farcit.



I ho he revorejat tot amb una cinta de biaix (biass tape) feta amb les robes que em vaig comprar a Creativa.






I així és com ha quedat pel davant.




I així com ha quedat pel darrera.



divendres, 12 de novembre del 2010

Ordenant una mica

Aquesta tarda m'he dedicat a ordenar l'armari de la cuina a on guardo les especies i els productes de primera necessitat. He comprat tres cistelles de polipropilé a Muji per organitzar les especies i tenir-les més a la vista. A un "todo a cien" he adquirit diversos pots de plàstic per guardar l'arrós, la farina, la farina de galeta, el sucre, etc, i tenir-ho millor classificat. Ara l'armari ja sembla un altre cosa. A veure quant temps dura ordenat.


Abans


Després

 També he arranjat en una safata els condiments que més utilitzem per tenir-los a la vora de la taula a on dinem i sopem.



dijous, 11 de novembre del 2010

1000 visualitzacions de pàgina

Mai hagués pensat que en menys d'un mes i mig tindria 1000 visualitzacions de pàgina. El 98% dels meus lectors són d'Espanya, un 1,4% d'Estats Units, un 0,2% de Canadà, un altre 0,2% de Suècia, un 0,1% d'Austràlia i el 0,1% restant d'Alemanya. Moltes gràcies a tots per connectar-vos al meu blog.
És per això que m'agradaria sortejar una bossa entre tota la gent que em deixi un missatge en aquest i només en aquest post, incloent el seu e-mail i el seu país. El sorteig quedarà tancat el dijous dia 18 de Novembre a les 20,00h. Em posaré en contacte amb el guanyador per correu electrònic. Animeu-vos.

Front bag

Back bag

Nunca hubiera imaginado que en menos de un mes y medio llegara a tener 1000 visualizaciones de página. El 98% de mis lectores són de España. Muchas gracias a todos por conectaros a mi blog.
Es por esto que me gustaria sortear una bolsa entre toda la gente que me deje un mensaje en este y sólo en este post, incluyendo su e-mail y su país. El sorteo quedará cerrado el jueves día 18 de Noviembre a las 20,00h. Me pondré en contacto con el ganador por correo electrónico. Animaros.

Tanks all the people who connect at my blog. I will give you a gift (the bag at the top), to celebrate 1000 page views. If you like to participe, please just leave a comment and include your e-mail and your country in this post. The giveaway will be closed thursday November 18 at 20,00 h. I will contact you by e-mail. See you soon.

Merci a tout le monde qui se connect dans mon blog. C'est pour ça que je veux faire un tirage au sort de le sac photographié  au top de la page. Si vous souhaitez y participer, veillez s'il vous plaît à me laisser un commentaire en indiquant votre e-mail et votre pays. Le concours serà fermé le jeudi 18 de Novembre à 20,00h. Je contacterez avec vous. A bientôt.

dimarts, 9 de novembre del 2010

Més clauers de caseta

Quan m'hi poso, m'hi poso de veritat. Aquests dos dies he fet tres clauers de caseta. Dues  de les casetes tenen testos i flors brodades i l'altre caseta  flors d'aplicació. Espero que us agradin.

Casetes pel davant


Casetes pel darrera

diumenge, 7 de novembre del 2010

Blogejant

Ja fa temps vaig veure aquest vídeo a YouTube.Avui llegint un blog de manualitats i literatura infantil l'he tornat a retrobar.Val la pena que el veieu.És una xulada.


http://www.youtube.com/watch?v=qBjLW5_dGAM&feature=player_embedded

dissabte, 6 de novembre del 2010

Matí a Creativa

Aquest matí hem anat la Clàudia i jo a Creativa. Molta cua per agafar les entrades. Un cop a dins hi havia menys gent de la que m'esperava. Els expositors eren pràcticament els mateixos de l'any passat. M'ha sorprès gratament un estand anomenat"tira del ovillo", que tenia unes llanes molt maques i originals.


Tira del ovillo

Així i tot he comprat força retalls.


El Rincón de Trelly


Patchwork Estudio


Fet a mà patchwork



artcrenata


Telas Inglesas


La costurera

La Couserie Créative

 També he comprat una especie de càpsules metàl.liques per fer botons. Ho provarem.


Foltvilág Patchwork Studio

I he tingut una alegria en trobar-me una coneguda que té botiga a Barcelona però que a l'estand només tenia feltres. Li he promès de fer-li una visita.

Teixits Olga